Diari de campanya

Diari de campanya

dimarts, 3 de novembre del 2015

Resum del Ple Ordinari del 28 d'octubre de 2015

Ens hem abstingut en la votació de l’aprovació de les ordenances fiscals 2016 

Des de la CUP considerem que les ordenances fiscals esdevenen unes de les principals eines amb les quals les administracions locals poden tenir un paper rellevant en la redistribució de la riquesa. Els impostos són una Font de finançament molt important pel consistori i per tant han de garantir, conjuntament amb els pressupostos, els dretes socials i els serveis públics a tothom.

En relació amb l’IBI, proposàvem apujar l’Impost de Béns Immobles (IBI) al 10% més elevat pel que fa als usos industrial, comercial i d’oficines, sense que això afecti als comerços locals i que amb els diners de més que es recaptin se subvencioni a les rendes més baixes.

Considerem que l’equip de govern no ha fet prou esforços per aplicar mesures socials, tal com requereix la situación actual a les taxes i impostos que paguem.

L’Ajuntament finalment es posicionarà com a acció popular en el cas d’homicidi d’una dona garriguenca trobada morta al Port de Barcelona, pressumptament a mans de la seva parella. Així ho va expresar l’alcaldessa al passat ple, una demanda que perseguíem des del juliol, quan feia poc que s’havien produït els fets.

Mocions presentades

Moció per iniciar un avenç cap a la sobirania tecnológica del nostre municipi i per racionalitzar els recursos i despeses de la corporació.

Rebutjada: 6 vots a favor (CUP, C’s, PSC, SI, ICV), 10 vots en contra (CIU, Acord+ERC).

Moció en relació a la Declaració de Municipi oposat a l'aplicació del Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP).
Aprovada: 8 vots a favor (CUP, Acord+ERC, PSC, ICV), 7 abstencions (CiU, SI), 1 vot en contra (C’s).

Moció  en suport de les persones afectades pels acomiadaments de l’empresa Sati Fabrics.
Aprovada per unanimitat dels presents: 16 vots a favor (CUP, CiU, Acord+ERC, C’s, PSC, SI, ICV).

Moció per combatre la pobresa energètica a la Garriga.
Aprovada per unanimitat dels presents: 16 vots a favor (CUP, CIU, Acord+ERC, C’s, PSC, ICV).

Mocions a les que ens hem adherit
Moció que presentem, a proposta del grup municipal d’Iniciativa, sobre els tractaments de fertilitat a la sanitat pública.
Aprovada:  15 vots a favor (CUP, CIU, Acord+ERC, PSC, ICV) 1 abstenció (C’s).
Moció que presentem a proposta del grup municipal d’Iniciativa de suport a la campanya de recollida de signatures per la iniciativa legislativa popular la Rosa Verda: proposició de llei reguladora de les associacions de persones consumidores de cànnabis.
Aprovada:  15 vots a favor (CUP, CIU, Acord+ERC, C’s, ICV) 1 abstenció (PSC).

Moció que presentem tots els grups municipals menys C’s, en motiu del 75è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys i Jover, i per demanar l’anul·lació de la sentència del seu judici sumaríssim, i reclamar justícia universal i memòria històrica.
Aprovada: 15 vots a favor (CUP, CIU, Acord+ERC, PSC, ICV) 1 abstenció (C’s).
Mocions que hem votat a favor

Moció del grup municipal de C’s per instar a ADIF a la millora de la seguretat de la línia R3 al seu pas per la Garriga.
Aprovada per unanimitat dels presents: 16 vots a favor (CiU, Acord+ERC, CUP, C’s, PSC, SI, ICV).
Preguntes.
1)Tenint en compte la situació socioeconòmica actual i els casos propers a la comarca d’empreses que tanquen o incompleixen pagaments com Sati Fabrics, Valeo o Autoliv, com a Equip de Govern i també amb càrrecs a la Diputació de Barcelona i al Consell Comarcal, teniu plantejat o s’està treballant d’alguna manera  per combatre o denunciar aquests casos?

RESPOSTA: -estem fent un seguiment de tots els casos i donarem suport a tots els sindicats si així ens ho expressen.
2)Tenint en compte que la Garriga té un fort teixit associatiu i que cal seguir enfortint-lo, que l’Ajuntament gaudeix d’una situació econòmica estable i atenent al Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya, aprovat per la Generalitat de Catalunya de cara al període 2010-2020 on es detecten certes mancances pel que fa als equipaments culturals com:
  • Ampliar l’arxiu de 475m2 a 1527m2 i en un sol espai
  • Ampliar l’espai per a exposició d’arts visuals de 116m2 a 410m2
  • Ampliar de 1050m2 a 1600m2 la Biblioteca
  • Augmentar els ordinadors d’ús lliure de la Biblioteca d’11 a 23
  • Ampliar l’horari setmanal de les bibliotecàries de 30 hores a 35 hores
  • Oferir un espai de lectura infantil de dimensions i condicions òptimes a la Biblioteca
  • Tenir un centre cívic (tenint en compte la població de la Garriga)
Està previst en el PAM que es presenta el proper 4 de novembre, l’ampliació d’aquestes mancances concretes esmentades? En quins terminis?

RESPOSTA: -Can Luna és la nostra aposta política i el dia 4 de novembre, en la presentació del PAM, podran veure les accions que determinem per als propers quatre anys des de l’equip de govern.

3) Voldríem saber quan es farà la presentació pública dels pressupostos 2016 i quan serà la seva aprovació. Així mateix, quins mecanismes de participació ciutadana estàn previstos?

RESPOSTA: -Es farà presentació pública al novembre i els mecanismes de participació seran els mateixos que l’any passat, es farà una presentació pública de l’avantprojecte, i un procés participatiu via correu i web. De cara a l’any vinent s’està estudiant l’elaboració d’un procés participatiu. Aquest any no hi ha hagut temps per fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada