Diari de campanya

Diari de campanya

dimecres, 4 de novembre de 2015

Comunicat de la CUP de la Garriga davant la celebració d’un acte d’enaltiment del feixisme a l’ambaixada italiana a l’Estat espanyol

         Ahir llegíem, amb estupor i indignació, una notícia de La Directa en la qual s’explicava que aquest dimecres 4 de novembre, membres de Falange i de l’Associazione Nazionale Combattenti in Spagna faran un acte de retrobament a l’ambaixada italiana a l’Estat espanyol, coincidint amb el dia de les forces armades italianes.

            Un acte cru de reivindicació del feixisme en què es pretén homenatjar els militars italians que, enviats per Mussolini, van ajudar Franco a guanyar la guerra civil, tot enmig d’una particular, grotesca i insultant gira per l’estat per visitar els llocs emblemàtics del bàndol feixista.

            D’una banda (i tal com han denunciat associacions d’italians residents a l’Estat espanyol), la legislació italiana prohibeix organitzar manifestacions feixistes en tot el territori italià, incloses les seves seus diplomàtiques. De l’altra, trobem particularment greu i insultant que es facin homenatges o qualsevol tipus de reconeixement als militars italians que van participar a la guerra civil, perquè foren els avions italians Savoia S-79 els que van bombardejar el nostre poble i altres pobles de la nostra comarca i dels Països Catalans: Mollet, Granollers, les Franqueses, Cardedeu, Sant Celoni i la Garriga van tenir la desgràcia de tastar la descàrrega de mort que es llançà des dels ventres dels Esparvers italians. A la Garriga, les 120 bombes de 50 kg que hi van caure el 29 de gener de 1939, van provocar la destrucció de cases i la mort de quinze persones. Els crims de Granollers, però també de Lleida, de Barcelona (on també hi va participar l’aviació alemanya), de Xàtiva o d’Alacant, entre moltes altres localitats, també duien la marca feixista italiana. Així mateix, qualsevol acte de banalització o d’enaltiment d’aquesta mena és un insult universal a la memòria de les víctimes del feixisme.

            Des de la CUP de la Garriga considerem intolerable la celebració d’actes d’aquesta mena i expressem el nostre rebuig i condemna més absoluta pel comportament de l’ambaixada italiana i li demanem una rectificació pública. Al mateix temps, convidem a l’Ajuntament de la Garriga i a la Generalitat de Catalunya a expressar-se en els mateixos termes.


            Davant del feixisme, ni un pas enrere. No passaran!


La Garriga, 4 de novembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada