Diari de campanya

Diari de campanya

dimecres, 8 de juliol del 2015

Contra les violències masclistes

La CUP de la Garriga vol condemnar l’homicidi d’una dona garriguenca trobada morta al Port de Barcelona, presumptament a mans de la seva parella, i fer públic el nostre rebuig contra les violències vers les dones.

Entenem la violència masclista com una greu vulneració dels drets fonamentals de les dones, així com un impediment per assolir la plena ciutadania i la pròpia llibertat i autonomia.

És per aquest motiu que demanem al govern municipal que assumim la responsabilitat col·lectiva davant d‘aquests fets i que l’Ajuntament, en representació de tot el poble de la Garriga, es personi com a acusació particular contra aquest. Així com que doni compliment al Pla d’Igualtat de Gènere 2013-2015, específicament pel que fa a l’àmbit de lluita contra la violència de gènere (línia 2 del Pla), per garantir un abordatge i acció integral i transversal per eradicar la violència masclista. Reforçant i fent visible el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), actualitzant el protocol d’atenció a les dones victimitzades per la violència masclista i mantenint i reforçant els tallers de prevenció de la violència a la parella i igualtat de gènere als centres educatius de primària i secundària del municipi.

Fem una crida també al poble de la Garriga a rebutjar les diferents formes de violència masclista i entendre la problemàtica social de manera col·lectiva i no com a fet aïllat de la nostra dinàmica de poble.

Animem a tothom a afegir-se al minut de silenci convocat per l’Ajuntament de la Garriga, avui dimecres dia 8 de juliol a les 12 del migdia, a la plaça de l’Església, com a mostra de solidaritat i acompanyament amb l'entorn de la dona i com a rebuig a les violències masclistes. Perquè si en toquen a una, ens toquen a totes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada